Bruk setebelte!

Det var en sak på norgesnyhetene på Radio Norge her for et par dager siden hvor det var snakk om dødsulykker på veien i fjor.

Det var stort antall av de som var kjøring i påvirka tilstand og jeg syns de sa at noe sånt som 60% kunne vært avverga som dødsulykker hvis de som  satt på hadde på seg setebelte.

For meg har det vært noe fristende å sette meg i en bil etter å ha drukket, og jeg syns personlig at alkolås på biler burde bli pålagt. Ikke fordi jeg er redd for at jeg kommer til å sette meg i en bil rusa, men fordi jeg vil slippe å måtte  være redd for å møte en annen bil med berusa sjåfør når jeg er ute å kjører.

Det er jo strengt talt ulovlig, og hvorfor skal vi ikke fremme måter som hjelper oss til å ikke begå tabber som vi kanskje må betale i dyre dommer for seinere, enten i penger, eller i verste fall ha det på samvittigheten hvis man skader noen andre.

Jeg har nå aldri skjønt hvorfor noen folk har så vanskelig for å få på seg setebeltet heller.

For meg er det en vane. Jeg kjører aldri noe sted før jeg har fått på meg beltet, og har heller aldri gjort det heller.

Jeg vil ikke ha passasjerer i bilen min som ikke bruker belte og jeg sitter ikke på med folk som ikke bruker belte.

Jeg høres kanskje masete ut på dette området, men sannheten er at det er en så enkel og liten ting å gjøre for at forskjellen kan være livet eller ikke om uhellet først er ute!

 

Tenk på de du er glad i! Bruk setebelte når du kjører! Og la bilen stå hvis du er berusa!
Én kommentar

06.nov.2010 kl.09:21

flink ^_^ Jeg bruker alltid belte, selv i baksetet ^_^

Skriv en ny kommentar

featherpen

featherpen

22, Nøtterøy

Er en 22 år gammal Vestfoldjente med mye i hodet og mye på hjertet. Jeg har mange drømmer og mange planer, men den største av dem alle er at jeg ønsker å jobbe som forfatter. Så får vi se om fremtida bringer meg dit en dag:)Men fram til det så skribler jeg videre her om alt og ingenting! Skulle du lure på noe så er det bare å sende meg en mail på: christinadevries@ymail.com

bloglovin bloglovin
Poker Online Bingo casino spiele Spielautomaten counters
Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits