Alle de som former oss..

Vi liker vel ofte og tro at det er vi sjøl som former oss til den personen som vi ønsker å bli, men sannheten er vel heller en helt annen?
For det er vel heller de personene vi møter og de situasjonene de setter oss inn i gjør noe med oss og vår personlighet?

Vi blir prega av våre foreldre og ser opp til dem som små. Når vi blir litt eldre så skjønner vi at de også bare er mennesker som gjør rett og galt. Vi finner egenskaper i dem som vi ønsker å ha selv. Og vi opplever ting de gjør som gjor at vi velger å gjøre det annerledes.
Enhver person som vi forelsker oss i eller knytter oss til på et eller annet tidspunkt tar oss med på å lage nye minner. Stunder som blir igjen og som man ser tilbake på. Noen gode, og noen dårlge.
Og det er når man får sitt hjerte knust at man virkelig lærer mye om seg sjøl. Når man sitter der langt nede i toliters isbøtta og tårene triller, så ser man tilbake på hva som har skjedd. Man spiller det på nytt.
Noen ganger ser man det som det virkelig var, og andre ganger så endrer det seg litt oppe i hodet.
Men når man får plukka seg opp fra det mørke hullet så har man kommet til et punkt hvor man veit hva man kunne tenke seg å gjort annerledes neste gang. Hvilke andre ting man ønsker å finne her i livet.

Vi går til venner når vi har det vanskelig. Disse hjelper deg opp, hjelper deg til å se virkeligheten på en måte som ikke virker like skremmende som den man ser aleine.
Venner forteller deg hvilke egenskaper du har som er gode, og virkelig gode venner forteller deg når du har egenskaper som ikke er like bra. Og hvis vennskapet virkelig er på sitt sterkeste så klarer kritikk som det ikke annet enn å styrke vennskapet enda mer!
Det er disse vennene som får deg til å se hvilke deler av deg sjøl du ønsker å forsterke.

Så vi blir nok mye mer påvirka av de vi har rundt oss enn det vi er klar over, men det er ikke alltid en dårlig ting.
Det viktige er det å kunne se hva som er konstruktiv kritikk, og hva som bare er bullshit!
Man skal ikke la seg styre av andre, eller endres av andre for deres vegne. Men man skal lytte til hva de har å si, og bruke vettet og høre på sin egen magefølelse.

Vær deg sjøl, men lytt til de som er rundt deg! Gled deg over livet, og finn frem de sidene i deg sjøl som du (og andre) liker, og ha det gøy med det!
Vær den beste du kan være, men husk også at alle kan ha dårlige dager.

Vi er alle bare mennesker :)

Én kommentar

starlet

09.mai.2010 kl.01:33

Flott innlegg.

Er deilig å filosofere over enkle ting, sant ja ;-)

Man får av og til aha- opplevelsen og føler at man virkelig har kommet over en av livets hemmeligheter...

Filosofer videre :-)

Skriv en ny kommentar

featherpen

featherpen

22, Nøtterøy

Er en 22 år gammal Vestfoldjente med mye i hodet og mye på hjertet. Jeg har mange drømmer og mange planer, men den største av dem alle er at jeg ønsker å jobbe som forfatter. Så får vi se om fremtida bringer meg dit en dag:)Men fram til det så skribler jeg videre her om alt og ingenting! Skulle du lure på noe så er det bare å sende meg en mail på: christinadevries@ymail.com

bloglovin bloglovin
Poker Online Bingo casino spiele Spielautomaten counters
Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits